Van en naar Terschelling

U komt op Terschelling met de veerboot die vertrekt vanaf de haven van Harlingen. De haven van Harlingen kunt u goed met de trein of de auto bereiken. Het treinstation Harlingen-Haven is op loopafstand van de haven. Uw auto kan geparkeerd worden op diverse parkeerplaatsen in de directe omgeving van de haven.

De snelboot (geen auto’s) en de veerboot worden gevaren door rederij Doeksen.

Met de auto

Met de auto gaat u vanaf de haven in West Terschelling via de Hoofdweg richting Oosterend. Na ruim 7 kilometer slaat u aan het begin van Formerum links af, u houdt dan links aan en gaat de in Formerum de Molenweg in.  Voorbij Ponycentrum De Prairie gaat u linksaf de Duinweg in.

Na 100 meter ziet u aan de linkerhand de parkeerplaats van de Eendenvijver, hier kunt u de auto op parkeerplaats nr. 14 parkeren. U vindt de bungalow op recreatiepark de Eendenvijver. Als u het park in loopt, is “de Zomertaling” het eerste huis links, nummer 14.

Met de bus

De bushaltes zijn in de haven van Terschelling direct voor het havengebouw van rederij Doeksen. De vertrektijden van de bussen zijn afgestemd op de vertrek- en aankomsttijden van de boten. Klik op dienstregeling voor de vertrektijden van de bussen. U kunt in de bus reizen met uw OV chipkaart, maar ook kunt u in de bus een (10-ritten)kaartje kopen.

Naar de Zomertaling kunt u het beste lijn 1 nemen en uitstappen bij de molen van Formerum. Binnen 15 minuten loopt u dan naar de Zomertaling. Vanaf de bushalte loopt de Hoofdweg 10 meter terug en gaat u direct de eerste weg rechts. Aan het einde weer rechts en dan links aanhouden, de Molenweg in.  Voorbij Ponycentrum De Prairie gaat u linksaf de Duinweg in. Na 100 meter vindt u aan de linkerkant het recreatiepark de Eendenvijver. Als u het park in loopt,  is “de Zomertaling” het eerste huis links, nummer 14.

 

Fietsverhuur

Terschelling is echt een fietseiland. U kunt dan ook op Terschelling bij vele adressen een (elektrische) fiets huren. U kunt bij de haven een fiets huren en dan naar de Zomertaling fietsen. Fietsverhuurders brengen dan gratis uw bagage naar de Zomertaling.

Ook kunt u fietsen van tevoren huren en laten bezorgen bij de Zomertaling. Mogelijke verhuurders zijn:

  • Zeelen fietsverhuur, die diverse locaties heeft, waaronder in Formerum:
  • Noordkaap verhuur

Boekingen

Deze website is nog in aanbouw. Voor meer informatie, beschikbaarheid en boekingen klik op Boeken van De Zomertaling