Terschelling met kinderen

Terschelling is een ideale plek om een fijne tijd met (jonge) kinderen door te brengen. De natuur van het eiland is onvergelijkbaar met de natuur op het vaste land en biedt u een uitgelezen mogelijkheid om uw kinderen kennis te laten maken met deze omgeving. Van Noordzeestrand tot Wad en van Noordkaap tot de Boschplaat, het eiland leeft van alle kanten.

Aan de Noordzeezijde van het eiland is een uitgestrekt strand waar vanuit een breed en ruig duingebied via een aantal strandovergangen op komt. Bij iedere strandovergang is een comfortabele en leuke strandtent te vinden waar u niet alleen een lekker kopje koffie, thee of warme chocolademelk (eventueel mét een lekker stuk Cranberrygebak) kunt nemen, ook serveren ze een goed glas wijn of een stevig bier.

Terschelling biedt veel mogelijkheden om met kinderen er op uit te gaan. Naast natuurlijk de fantastische natuur en het schoonheid die het eiland zelf biedt hebben wij voor u de volgende tips:

Zwembad de Dôbe

Als het geen strandweer is kunt u voor waterplezier terecht in het zwembad  de Dôbe in West Terschelling. De bus stopt er voor de deur.

Wrakkenmuseum

Spannend en verrassend is het Wrakkenmuseum in Formerum. Voel u een echte jutter in het van scheepswrakken afkomstige hout gebouwde museum dat is ingericht met van alles dat op Terschelling is komen aanspoelen. En u kunt ook een lekker hapje eten.

Speeltuin Zonneweelde

Even genoeg van het fietsen ? Op een zonnige dag kunt u lekker een paar uurtjes vertoeven bij café Zonneweelde in Hoorn. Kinderen vermaken zich prima in de ruime en de zonnige speeltuin terwijl u van een kopje cappuccino, een glas thee of iets anders geniet.

Midgetgolfen

de Molenbaan in Formerum

In Formerum kunt u gaan midgetgolfen. Bij de Molenbaan

Kinderboerderij ’t Hooivak

Op kinderboerderij ’t Hooivak kan je ritjes maken op de pony’s en eventueel helpen met dieren voeren. Ook is er een enorme zandbak, er staan speeltoestellen en er is een kleine bar binnen. Daarnaast kunnen kids helpen bij het maken van graan en boter, kleien en spijkeren. Je kunt je er een middag prima vermaken. Daarnaast is er ook een Landbouwmuseum.

Schapenboerderij De Zeekraal

De Zeekraal is een biologische schapenboerderij waar je de schapen kunt aaien. En als er lammetjes zijn mag je ze de fles geven. Ook is er (schapen)kaas te koop.

Klimbos Klimdaris

Klimdaris vind je in het bos bij West-Terschelling. Je klimt, loopt en tokkelt door het bos. Bekijk op hun website wat de voorwaarden zijn voor het mogen klimmen en lees ook over de andere sportieve activiteiten die je kan ondernemen op het eiland.

Huifkartocht

Een heel verrassende wijze om de ongerepte natuur van Terschelling te leren kennen is per huifkar! De tochten gaan door diverse natuurgebieden en brengt u op plekken die u anders niet kunt bereiken. Een bijzonder mooie tocht voert naar het Amelander gat, waar u op de uiterst oostelijke tip van het eiland staat en de vuurtoren van Ameland onder handbereik ziet. En als u iets doorloopt richting het Wad is de kans groot dat u daar rustende zeehonden treft.

Tijdens het broedseizoen (15 maart – 15 augustus) is een groot deel van de Boschplaat voor mensen afgesloten. Er is dan echter wel een huifkartocht  (Terpstra) door dit gebied waarbij u vlak langs de nesten van de Zilvermeeuwen komt. Soms wordt u dan tevens verwend met een excursie van een boswachter van Staatsbosbeheer.

Een huifkartocht is voor iedereen geschikt alhoewel voor kleine kinderen de kortere tochten wordt aanbevolen. Ontdek het eilandgevoel samen met de huifkarmenner en laat u verrassen door de (vaak) waargebeurde verhalen die hij of zijn in geuren en kleuren zal vertellen tijdens de tocht. Vaak wordt er gezorgd voor een natje en droogje.

Er zijn op Terschelling twee bedrijven die huifkartochten verzorgen: Terpstra uit Hoorn en Puur Terschelling in Oosterend.

Kabouterpad

Een leuke wandeling is het Kabouterpad, de start is bij de Badweg in Hoorn. Haal bij de VVV voor € 1, – een routebeschrijving en ga op avontuur met je kinderen.